HOME  WAT IS  FOTO'S  PRODUCTEN  AANNEMERS  BLOG  CONTACT INFO

Wie ben ik...

Mijn naam is Stijn D'hoore, ik ben Site Engineer bij Besix en werk momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten. Als laatste jaars student Ind. Ing. Bouwkunde aan de KHBO Oostende ging mijn eindwerk over het 'Kaleien van gevels'!

Heeft u vragen of opmerkingen over deze site en/of mijn eindwerk? Laat het mij zeker weten!

stijn@kalei.be 

 

 

:: Kalei Liscio 2 ::

 

 

Rewah NV is een begrip in de restauratie van monumenten en gebouwen. Haar merknaam is in de sector uitgegroeid tot een kwaliteitslabel. Met deze bekommernis om kwaliteit is ook Kalei Liscio 2 ontstaan. Kalei Liscio 2 is een cementvrije kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen en wordt gebruikt om buiten- en binnengevels een vochtregulerend en authentiek karakter te geven.   

60 kleuren en 13 wittinten laten een ruime kleurkeuze toe. De pigmenten zijn ook onderling mengbaar zodat je een eigen unieke kleur kan ontwerpen.
Kalei Liscio 2 heeft het specifiek karakter eigen aan kalk: het leeft mee met de weersomstandigheden waardoor de gevel in vochtig klimaat donker gaat kleuren om nadien weer uit te klaren. De gevel krijgt hierdoor als het ware het door velen begeerde levend karakter met authentieke en unieke nuances van weleer.

 

Voor wie echter vandaag voorkeur geeft aan een uniforme kleur, onder elke omstandigheid, maar toch alle vochtregulerende eigenschappen van een kalei wenst te behouden, bieden wij een unieke toplaag aan: Rewah Tensiocoat TQ, een reversibel potmat waterafstotend verfsysteem met een mineraal karakter en een quasi oneindig kleurenpallet. Ook bieden wij Tensiocoat TQ Quartz aan, een kaleiverf die op een voorbereide ondergrond in 2 lagen kan worden aangebracht en die een zacht kalei-effect geeft bovenop een uitstekende bescherming van uw kostbaar gebouw, en dit in evenveel kleuren.

Al onze kaleisystemen lieten wij testen door het "Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium" (KIK-IRPA), dat ons de bevestiging gaf van een waterdampdoorlaatbaarheid in de hoogst haalbare klasse. Omdat een goede uitvoering even belangrijk is als een kwaliteitsproduct levert Rewah NV zijn producten aan vakmensen en ondervinden wij het genoegen door toparchitecten te worden voorgeschreven. Zo kwamen we zelf tot de vaststelling: Rewah Paint, "Preferred by Masters of excellence".

 

Systeem 1

Systeem 2

Systeem 3

2 lagen Kalei Liscio 2

1 laag Kalei Liscio 2

1 laag Kalei Liscio 2

Inkleurbaar met de Kalei Liscio pigmenten

1 fixatielaag met Tensiocoat TQ Fix

1 fixatielaag met Tensiocoat TQ Fix

 

2 lagen Kalkverf Calciana

2 lagen Tensiocoat TQ

 

 

 

Toepassing & eigenschappen

Toepassing & eigenschappen

Toepassing & eigenschappen

Oude en nieuwe muren

Oude en nieuwe muren

Oude en nieuwe muren

Scheur- en barstvulling

Scheurvulling

Scheurvulling

Dampopen microporeus

Dampopen

Dampopen

Wolkvormig in de kleur afhankelijk van regen en vocht

Vlekvormig

Geen vlekvormig

Cementvrije kalei ideaal voor monumenten en restauraties

Fijne afwerking

Waterdicht

Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt

Enkel voor binnentoepassing

Vuilafstotend

Kan manueel of machinaal worden aangebracht

 

Bescherming tegen groenvorming

 
 

Sterk en zeer duurzaam

   

Kalkmat

 

 

 

Contactgegevens:

 

Kalei Liscio 2

Rewah NV

Nijverheidsweg 24

B-2240 Zandhoven

Tel: +32 (0)3 475 14 14
Fax: +32 (0)3 475 10 94

Email: info@rewah.com
http://www.rewah.com

http://www.rpsn.beFabricatie van Restauratieproducten voor gebouwen en monumenten - Waterdichting - Kalei en Verven - Krimpvrije gietmortels - Betonherstelling - Staalvezel - etc

 

 

 

Kalei.be  - webmaster@kalei.be - C_graphics 2010